Zamieszczone przez QBA
prześwit - diesel a benzyna
Zwiń
X
-
prześwit - diesel a benzyna
Witam!
Jestem nowy na forum,niebawem odbieram Octawie I (limuzyna) 1,6 benzyna.
Moje pytanie : czy jest różnica prześwitu pomiędzy dieslem a benzyną, bo przyznam szczerze zaniepokoiły mnie głosy na temat problemów z miska olejowa, tarciem zderzakiem po wybojach, krawężnikach itp. W parametrach nie podają jaki jest faktyczny prześwit.Natomias użytkownicy twierdzą, że coś pomiędzy 12cm a 15cm(spory rozrzut).
Proszę o opinie na wyżej wymieniony temat.
Pozdrawiam wszystkich !
-
-
Prawdopodobieństwo jest takie że Dieslem szybciej rozwalisz miskę , dlatego koledzy podnoszą sobie przód , ja załuję że nie wziąłem pakietu na bezdroża . Ja jestem w trakcie kupowania i wycinania na wymiar płyty metalowej pod silnik bo plastikowa jest troche połamana. Więc nie masz za bardzo co się martwić .Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Re: prześwit - diesel a benzyna
[quote="marbles"]Witam!
Jestem nowy na forum,niebawem odbieram Octawie I (limuzyna) 1,6 benzyna.
odp
Jak bedziesz jezdzil benzyna tobym sie nie przejomwal.
Troche ostroznosci , techniki jazdy. Nic sie nie stanie. Ja mam octavie 2 lata w dieslu jezdze regularnie w trasy i jest ok(czesto w 3 i 4 odoby). Trzeba uwazac to nie siena ani polonez poprostu .
Ja bym sie nie przejmowal . Oslona dodatkowo obniza.
Nie bezpieczne sa jedynie momenty kiedy autem zabuja no ale chyba zwalniasz przed osiedlowymi spiacymi policjantami i innymi przeszkodami.nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZiomal, Na pewno na stalowej plycie i seryjnym zawieszeniu jest 10cm, 2cm obiza plyta, wiec normalnie na plastiku powinno byc jakies 12cm.Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
-
Mimo wszystko dla świętego spokoju lepiej zamontować płytę metalową. Przy obecnym stanie naszych dróg nie trudno zafundować sobię wymianę miski....
Ja przez 3 lata wielokrotnie miałem okazję "przywalić", więc koszt płyty z pewnością się zwróciłBMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Komentarz
-
-
marbles, to wybierz sie teraz nia na spota w środe do krakowa
Spot w krakowie
i bedziesz sie mógł osobiście przekonać czy jest sie czego obawiać zobaczysz przwświty od obniżonej benzyny po podwyższonego diesla jak przyjedzie Maicroft
Komentarz
-
Komentarz